Този вкус е невъзможно да се забрави! Точно такъв беше сладоледът от

...
Този вкус е невъзможно да се забрави! Точно такъв беше сладоледът от
Коментари Харесай

Домашен сладолед от 2 съставки – копринено нежен и много сметанов. Ще забравите пътя до магазина с тази рецепта:

Този усет е невероятно да се не помни! Точно подобен беше сладоледът от детството – с кондензиран усет и кремообразна конструкция, а не заледен на кристалчета. Най-хубавото е, че може да си го приготвите напълно сами, освен това доста елементарно и от само 2 продукта ! Толкова е просто, че е невероятно да се повярва! Перфектната рецепта за домашен сладолед – идеална за наближаващото лято:

Домашен сладолед от 2 съставки

Продукти:

1/2 л сладкарска сметана със наличие на мазнини 33%

200 г карамелизиран кондензирано мляко

 домакински сладолед

Приготвяне:

Вземете купата, в която ще приготвите сладоледа, и я поставете в ледник за половин час дружно с бъркалките на миксера. И двете би трябвало да са студени.

След като купата се охлади, изсипете сметаната в нея и я разбийте на най-висока скорост на миксера, до момента в който се сгъсти. Ще отнеме към 5-7 минути.

След това изсипете кондензираното мляко и продължете да биете на минималната скорост, към минута, с цел да смесите съставките.

Прехвърлете сладоледа в подобаващ съд за заледяване,  а може и да го изсипете сред 2 вафлени кори, след което да нарежете на квадрати с изострен нож.

Поставете сладоледа за минимум 4 часа във фризера, а за предпочитане цяла нощ.

Можете да добавите каквото ви хрумне в сладоледа. Например пресни плодове или сладко, късчета ядки, карамел или шоколад. Така всякога ще си имате друг усет!

ЗАЖЕНАТА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР